Politika privatnosti

Pravila privatnosti na web stranici www.tunaliciousporec.com

Datum stupanja na snagu 15.06.2023.

1.Voditelj obrade osobnih podataka

Društvo MPG d.o.o., Nova Ves 17, 10000 Zagreb, OIB: 35677542029, Telefon: +3851 6064 600, e-mail: info@mpg.hr poštuje vašu privatnost i obvezuje se zaštititi je tijekom i nakon vašeg posjeta ovoj web stranici (dalje u tekstu „Stranica“). U tom smislu, MPG d.o.o. djeluje kao Voditelj obrade (“Voditelj obrade“). Ova pravila privatnosti (“Pravila privatnosti“) daju uvid u naše postupke u vezi s prikupljanjem i obradom osobnih podataka.

Kao Voditelj obrade obrađujemo Vaše osobne podatke u skladu s važećim pravilima o zaštiti osobnih podataka, posebno u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679 (u nastavku: Opća uredba) i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018).


2. Vrste osobnih podataka koji će biti obrađivani

Voditelj obrade prikuplja i obrađuje osobne podatke o vama (npr. informacije koje vas mogu izravno ili neizravno prepoznati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime i prezime, e-mail adresa, IP adresa, fotografija i/ili video snimka načinjena putem službenog fotografa tijekom održavanja festivala (“Osobni podaci“), u slučajevima kada:

  • prisutni ste na festivalu koji je označen kao područje koje će biti snimano i fotografirano

  • kontaktirate nas ili se povežete s nama putem društvenih mreža

  • koristite kontakt e-mail naveden na Stranici

Voditelj obrade neće prikupljati Osobne podatke ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene Osobne podatke prikupljene putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad Stranice, čiji je prijenos inherentan korištenju internetskih komunikacijskih protokola i neće zahtijevati više informacija nego što je potrebno za sudjelovanje u određenim aktivnostima. Ako nam ne želite dati Osobne podatke (osim Osobnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posjete web stranici), i dalje možete pristupiti našoj Stranici ali nećete moći komunicirati s nama odnosno poslati nam upit putem kontakt e-mail adrese navedene na Stranici.

Na ulazima u područje festivala koje će biti snimano i fotografirano jasno je objavljena obavijest o privatnosti te je jasno naznačeno da možete biti snimani i fotografirani, te je isto naš legitiman interes budući da organiziramo festival. Ukoliko ne želite biti snimani/fotografirani nemojte ulaziti u prostor snimanja/fotografiranja. Snimke i slike djece na kojima se ista mogu prepoznati nećemo nigdje objaviti bez da smo prije toga skupili privolu zakonskih zastupnika istih.

Pružanje informacija posjetitelja/pošiljatelja je dobrovoljno i ne postoji ugovorna obveza ili uvjet da to posjetitelj/pošiljatelj učini. Voditelj obrade neće izraditi profile od prikupljenih informacija odnosno nema automatiziranog donošenja odluka.

Za fotografije i video zapise koje dobijemo od partnera/sponzora događanja a koji fotografiraju i snimaju vlastito događanje u vlastitoj organizaciji unutar Festivala, MPG d.o.o. se ponaša kao Izvršitelj obrade koji fotografije objavljuje na ovoj Stranici na nalog Voditelja obrade koji je u ovom slučaju partner/sponzor događanja a u svrhu promoviranja događanja partnera/sponzora kako bi isto postalo prepoznatljivo u medijima i ubuduće bolje.


3. Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće.

Kolačići su tekstualne datoteke koje se pohranjuju u računalni sustav putem internetskog preglednika.

Zakon o elektroničkim komunikacijama propisuje da možemo pohraniti kolačiće na vašem uređaju ako su oni nužno potrebni za rad ove stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebna nam je vaša privola. Ova Stranica koristi različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju treće strane koje se pojavljuju na našim stranicama.

nužni kolačići

Nužni kolačići pomažu da web-lokacija bude korisna, omogućujući osnovne funkcije kao što su navigacija po Stranici i pristup sigurnim područjima web-lokacije. Web-lokacija ne može ispravno funkcionirati bez tih kolačića. Nužni se kolačići mogu pohraniti neovisno o privoli korisnika Stranice u skladu sa zakonskim propisom.

Ime kolačića: _csrf-frontend

Pružatelj: www.tunaliciousporec.com

Svrha: Nužan za korisničko pretraživanje. Osigurava sigurnost pregledavanja posjetitelja i neophodan je za sigurnost web stranice.

Trajanje: sesija


Ime kolačića: CookieConsent

Pružatelj: Cookiebot

Svrha: Nužan za prihvaćanje privole za kolačiće. Pohranjuje stanje pristanka na kolačiće od strane korisnika za trenutnu domenu

Trajanje: 1 godina

Statistički kolačići

Statistički kolačići pomažu vlasniku web stranice da razumije kako posjetitelji stupaju u interakciju s
web stranicom. Temelji se na privoli posjetitelja web stranice.

Ime kolačića: _ga
Pružatelj: Google (Google Ireland Limited za korisnike Googleovih usluga koji se nalaze u Europskom
gospodarskom prostoru ili Švicarskoj, s adresom Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska.,
Privacy Policy: https://policies.google.com/privacy)
Svrha: Registrira jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome kako
posjetitelj koristi web stranicu.
Trajanje: prema zadanim postavkama ističe nakon 2 godine. Temelji se na privoli ispitanika.

Ime kolačića: _ga_#
Pružatelj: Google (Google Ireland Limited za korisnike Googleovih usluga koji se nalaze u Europskom
gospodarskom prostoru ili Švicarskoj, s adresom Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska.
Privacy Policy: https://policies.google.com/privacy)
Svrha: Koristi Google Analytics za prikupljanje podataka o tome koliko je puta korisnik posjetio web
stranicu, kao i datume prvog i posljednjeg posjeta.
Trajanje: prema zadanim postavkama ističe nakon 2 godine. Temelji se na privoli ispitanika.


4. Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posljedice nedavanja Osobnih podataka

Kada dajete Vaše Osobne podatke ograničit ćemo korištenje Osobnih podataka za svrhu za koju su prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti. Korištenje vaših Osobnih podataka uključuje:

  1. Poduzimanje koraka po Vašem zahtjevu npr. odgovor na Vaša pitanja i komentare dostavljenih putem e-mail adrese na Stranici ili društvenih mreža,

  2. Korištenje Vaših fotografija načinjenih na prostoru održavanja festivala u svrhu promidžbe Tunalicious Street Food festivala

  3. Postupak istraživanja sumnji na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja pravila Stranice ili bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim;

Davanje Osobnih podataka za svrhu pod A. je dobrovoljno, ali u određenim situacijama je nužno i odbijanje davanja takvih podataka može onemogućiti MPG d.o.o. da odgovori na vaše zahtjeve. Obrada podataka pod B. i C. je bazirana na legitimnom i javnom interesu. S time da ako smo prikupili privole za snimanje/fotografiranje i objavu snimki/fotografija, takva obrada ima za osnovu privolu. Naš je legitiman interes da snimamo/fotografiramo sudionike festivala radi promocije istog kako bi isti postao prepoznatljiv u medijima i ubuduće bolji.


5. Primatelji

Vaši Osobni podaci mogu biti otkriveni u sljedećim slučajevima:

  • subjektima koji održavaju naše informatičke sustave

  • tehničkim dobavljačima vezano za izradu i održavanje web stranice

  • osobama ovlaštenima od MPG d.o.o. za obradu Osobnih podataka, koje su podvrgnute odgovarajućoj zakonskoj obvezi povjerljivosti (zaposlenici MPG d.o.o.),

  • pravnim savjetnicima MPG d.o.o. u slučaju potrebe prosljeđivanja podataka radi pravnih postupaka

  • Medijskim kućama i agencijama za digitalni marketing u svrhu objave fotografija u tiskanim medijima, na web stranicama i društvenim mrežama

  • Klijentima/partnerima festivala u svrhu promidžbe navedenog festivala

Odredbe o zaštiti podataka o primjeni i korištenju Facebooka.

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima integrirane komponente poduzeća META (Facebook)

Facebook je društvena mreža kojoj je operativno društvo i Voditelj obrade Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland.

Pravila za zaštitu podataka koja je objavio Facebook dostupna su na adresi https://www.facebook.com/privacy/policy/ te pružaju informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka na tim društvenim mrežama.


6. Prijenos Osobnih podataka u treće zemlje

MPG d.o.o. može prenijeti Osobne podatke izvan EU i EGP-a, izuzev Švicarske ali u uvijek na osnovu zaštitnih mjera prijenosa podataka sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka EU 679/2016 čime se jamči adekvatna zaštita osobnih podataka.


7. Zadržavanje

MPG d.o.o. će obrađivati vaše Osobne podatke koje je skupio radi upita najduže 6 mjeseci, dok snimke/fotografije obrađuje sve dok ne iskoristite svoje pravo na prigovor ili dok ne povučete privolu za obradu Osobnih podataka.


8. Vaša prava

a) Pravo na ispravak:

Ako obrađujemo Vaše osobne podatke koji su nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo.

b) Pravo na pristup:

Imate pravo dobiti potvrdu o tome obrađujemo li Vaše osobne podatke ili ne, i tamo gdje je to slučaj imate pod uvjetima iz čl. 15. Opće uredbe zatražiti pristup tim podacima.

c) Pravo na brisanje:

Od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako smo ih obrađivali protupravno ili ta obrada predstavlja nerazmjerno zadiranje u Vaše zaštićene interese. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice radi vođenja pravne obveze kojom se zahtjeva obrada.

d) Pravo na ograničenje obrade:

Od nas možete zatražiti ograničenje obrade svojih podataka:

• ako osporite točnost podataka tijekom perioda koji nam omogućava provjeru točnosti tih podataka;

• ako je obrada podataka bila protupravna, ali odbijate brisanje i umjesto toga tražite ograničenje korištenja podacima;

• ako nam podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su Vam još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva ili;

• ako ste podnijeli prigovor zbog distribucije tih podataka.

e) Pravo na prenosivost podataka:

Od nas možete zatražiti da Vam podatke koje ste nam povjerili radi arhiviranja dostavimo u strukturiranom obliku, u uobičajenom strojno čitljivom formatu:

• ako te podatke obrađujemo na temelju suglasnosti koju ste nam dali i koju možete opozvati ili radi izvršenja ugovora i

• ako se obrada vrši s pomoću automatiziranih procesa.

f) Pravo na prigovor:

Ako Vaše podatke distribuiramo radi izvršenja zadaća od javnog interesa ili zadaća javnih tijela ili se prilikom njihove obrade pozivamo na naše legitimne interese, možete podnijeti prigovor protiv takve obrade podataka ako postoji interes zaštite naših podataka.

g) Pravo na prigovor:

Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti prigovor nadležnom nadzornom tijelu, a to je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Selska cesta 136, 10 000 Zagreb.

Ostvarivanje prava

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, obratite nam se koristeći se našim podacima za kontakt iz ovih pravila privatnosti.

Kad podnesete zahtjev radi ostvarivanja svojih prava dužni smo prvo utvrditi identitet i tu svrhu ćemo zatražiti dodatne informacije radi provjere istog. To služi zaštiti Vaših prava i privatne sfere.

Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi Vaš zahtjev.

9.Povezane stranice

Stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice koje nisu u vlasništvu, upravljane ili održavane od strane MPG d.o.o. i za koje MPG d.o.o. ne odgovara. Kada napustite Stranicu, trebate primijetiti i pročitati uvjete i pravila privatnosti svake web stranice koju posjećujete.


10. Sigurnosne prakse

Sigurnost Vaših Osobnih podataka iznimno nam je važna, stoga smo postavili odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.


11. Mjerodavno pravo

Za sva pitanja koja se odnose na Stranicu i ova Pravila privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo. Suglasni ste da će u vezi s postupkom koji se odnosi na Stranicu i ova Pravila Privatnosti biti isključiva i mjesna nadležnost sudova u Republici Hrvatskoj. Ne jamčimo niti impliciramo da Stranice ili sadržaj/materijali na Stranicama prikladni za upotrebu izvan Republike Hrvatske.


12. Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti

MPG d.o.o. pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila privatnosti ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena.


13. Kontakt informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa Stranicom ili Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati putem e-mail adrese info@tunaliciousporec.com ili na kontakt podatke Voditelja obrade.

 

Voditelj obrade osobnih podataka 

MPG d.o.o.,

Nova Ves 17, Centar Kaptol,

10000 Zagreb, Croatia

E-mail: info@mpg.hr

Tel.:+385 (0) 1 6064 600

 

Službenik za zaštitu osobnih podataka 

Tel.: +385 (0) 1 6064 600

Mail: dpo@mpg.hr

Sponzori

Generalni sponzor
Sponzori domaćini
Turistička zajednica PorečGrad Poreč
Organizator
MPG